Baklavalık Yufka


AÇIKLAMA

Alerjen uyarısı: Gluten ve nişasta içerir.

Baklava için malzemeler: 500 gr. Ege Baklava Yufkası, 300 gr. margarin veya tereyağı, isteğe göre 150 gr. çekilmiş ceviz içi veya fıstık, 3 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 5 damla limon suyu.

Hazırlanışı: Önce yağı eritip tepsinin altını ılık yağ ile yağlayınız. Yufkaları tek tek tepsiye döşeyiniz ve her üç yufkada bir üzerine ılık yağ serpiniz. Yufkanın yarısını döşedikten sonra ceviz veya fıstık serpiniz. Yufkaları üzerine tekrar aynı şekilde döşeyiniz. Son kalan 4-5 yufkanın her katına yağ serpiniz ve ilk dilimlemeyi enlemesine yapınız. Ilık yağı yufkaların her tarafına gelecek şekilde döktükten sonra ikinci dilimlemeyi yapınız. 180-200 °C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirdikten sonra tepside kalan yağı süzünüz. Sıcak şerbeti kepçe ile baklava tepsisinin her tarafına gezdirerek dökünüz ve soğumaya bırakınız. Afiyet olsun. Şerbet Hazırlanışı: 4 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. Şerbet iyice köpürüp kaynadıktan sonra 5 damla limon sıkarak 5-10 dakika daha kaynatıp kepçeyle şerbeti damlatın. Kepçeden damlayan şerbet biraz uzayarak damlıyorsa şerbetiniz hazır demektir. Ocağın altını kapatın. Serin ve kuru ortamda muhafaza ediniz. Gün ışığından koruyunuz. Ambalaj açıldıktan sonra hemen tüketilmelidir. Ürünün sağlığı için muhafaza şartlarına uyunuz. Ürünlerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş katkı yoktur..

Sipariş Ver
  • Grup
    • Tatlı
  • ÜRETİCİ

    Rikkat Unlu Mamülleri