Cevizli kuru baklava
- 14
- 30 Temmuz 2016
- Rikkat, Unlu Mamülleri
AÇIKLAMA
Alerjen uyarısı: ceviz, yumurta ve gluten içerir
1250 gr. şeker (diabetikler için esmer şeker veya diabetik tatlandırıcı kullanılabilir.) ve 900 gr. su uygun derinlikteki tencerenin içerisine konur ve karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra yarım limon sıkılır ve ocak kısık ateşe alınır.4 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılıp şerbet sıcak olarak baklavanın üzerine kepçe yardımı ile gezdirilerek dökülür. Dilerseniz üzerini ezilmiş antep fıstığı, fındık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Güneşte bırakmayınız. Nemden koruyunuz. 24 ˚C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.
Sipariş Ver-
Grup
-
ÜRETİCİ
Rikkat Unlu Mamülleri