Güllaç


Hazırlanışı

1 paket Güllaç için:2 lt süt isteğinize göre (600 g.±) şeker ile 5 dakika kaynatılır.Diyet için light süt ve şeker yerine sakarin (tatlandırıcı) kullanılabilir.Sütün ılık hale gelmesi beklenir.Güllaç yaprakları ılık sütle ıslatılıp, aralarına ceviz veya fındık konularak üst üste arzu edilen büyüklükte bir tepsiye sıralanır.Güllaç yaprakları bitiminde isteğe göre değişik lezzet elde etmek için kalan süte vanilin veya gülsuyu ilave edilerek güllacın üzerine dökülür.Hazırlanan güllaç tatlısının üzeri mevsimine göre, nar kiraz, ceviz, vişne, fındık veya Antep fıstığı ile süslenir. Güllaç tatlısı 30 dakika sonra servise hazırdır. Güllaç tatlısının içinde bulunan sütün tat değişimini önlemek için buzdolabında saklanır ve soğuk olarak servis yapılır. Güneş ışığından uzak, rutubetsiz ve kokusuz yerde saklayını.

Sipariş Ver
  • Grup
    • Tatlı
  • ÜRETİCİ

    Rikkat Unlu Mamülleri